Maria Troive Lindell

Lyssna på din kropp, det kan vara din själ som talar.

Fyrabarnsmamman som efter 15 års arbete med film och tv sadlade om och startade Raw food restaurang.

Maria föddes 1973 i Umeå och växte upp i en läkarfamilj i Umeå, Göteborg och Piteå. Hon hamnade efter en del flyttande i Stockholm, där hon studerade teater, film och TV-produktion. Hon har utbildat sig till TV-producent på Dramatiska Institutet.

Med tredje barnet i magen sade hon 2009 upp sig från Utbildningsradion och startade eget. 2012 blev Johan Rabén en viktig del av hennes liv. Tillsammans utvecklade de sitt brinnande intresse för mat och hälsa, och  under sommaren fick de ett unikt erbjudande om gratis kafélokal på Söder i Stockholm. Med sonen Ariel halvvägs ute startade de då Matapoteket, en av Sveriges kändaste Raw Food restauranger.

Maria har nu tillsammans med Johan och deras totalt sex barn drivit Matapoteket under fyra års tid.

Marias dröm är att kunna förena sina TV-, och film-kunskaper med intresset för mat och fysisk och psykisk hälsa.

 

Johan Rabén

Renare mat ger renare tankar. Renare tankar skapar en bättre värld.

 

Johan föddes 1969 i Stockholm och växte upp i Sorunda strax söder om Stockholm. Han är far till tre barn varav den siste tillsammans med Maria Troive Lindell.

Johan startade sitt egenföretagande då han vid tjugotre års ålder byggde och drev en liten restaurang och bungalow-anläggning på en liten ö i Thailand. Sedan dess har han bland annat frilansat som scentekniker på olika små och större event och under nästan 10 år snickrat i sitt egna byggföretag.

Johan har alltid letat efter något meningsfullt att göra i sitt liv. I en värld som står för så stora utmaningar och existensiella problem kände han att han måste bidra med något. Matlagning har alltid varit en stor passion, och efter en skilsmässa 2012 träffade han Maria och startade Matapoteket tillsammans. Med Raw Food-konceptet fick Johan det vapen han letat efter för att slåss för en bättre värld.

Johans dröm är att få så många som möjligt att göra kloka val med vad de lägger på sin tallrik.

SparaSpara

SparaSpara