SR P4 Linköping skapar det jag bett kyrkan om så länge; Ett samtal!

posted in: Uncategorized | 1

Reportern bemödar sig med att vandra med oss runt Linköpings Domkyrka länge och väl. Han gav vårt initiativ mycket tid och utrymme. Och som vanligt har vi medvind i media.

Det är värt att notera att när media kallar, ställer kyrkan upp. Inte när vi kontaktar dem långt i förväg. Och när vi ses; vad säger representanten för kyrkan, stiftsadjunkten Päivi Pykäläinen? Vad blir budskapet?

Sedan ställer jag den fråga vi ställt till alla kyrkor långt i förväg; -Får vi ha gudstjänst i domkyrkan? Svaret blir just det förvånade byråkratsvar som landar i tomma intet som vi alltid får. När sedan radiointervjun är över, frågar jag ånyo om sakfrågan; ”får vi ha gudstjänst?” Svaret jag då får är som ett slag i ansiktet; ”Du får höra med någon annan. Nu gör jag helg. Hej då!” Kyrkan är inte alltid representerad av entreprenöriella och gästfria själar.

 

Gå in på länken och skapa dig en egen uppfattning!

 

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/969427?programid=504

13:35 – 16:45    2 minuter 10 sekunder

20:10 – 24:05    nästan 4 minuter

41:40 – 47:50  6 minuter 10 sekunder Paivy Pukalainen

Totalt knappt tolv och en halv minut

One Response

  1. Frid & Fred Gösta, Johan och Maria…. Igår mötte jag M Luther via en kanalisation av skådespelaren Per Ragnar – som ”reformationsvandrat” under 17 år till olika kyrkor i Sverige och pratat om Luther och för att få bort det grymma oket, som någon (kyrkan???) skapat om att Luther t.o.m. var den som skapade Jante – före dansken visste det .-) . Jag hintade om er till Per Ragnar om Pilgrim 500 – och bad honom söka er i Stockholm. Jag gav honom mitt visitkort – som en gemensam nämnare… LYCKA TILL / Kärlek Leo

Leave a Reply