Fred och kärlek budskap på Mundekulla

Fred och kärlek budskap på Mundekulla

posted in: Pilgrim500, Teser | 0
Artikel i tidningen Barometern 14/8
NÖJET SPANADE IN:
Mundekullafestivalen
Var: Mundekulla retreatcenter, 1 mil väster om Emmaboda
När: 10-13 augusti
Kännetecken: ekologiskt, barnvänligt och kärleksfullt
Bäst: omväxlande programmet, naturen och lugnet

 

1517 spikade Luther upp sina 95 teser i Wittenberg. Nu tycker prästen Göran Tingström att det är dags att hitta teser för vår tid.

För att hitta underlag till nya teser har han tagit initiativet till ett projekt som fått formen av en pilgrimsvandring som ska ske på olika platser från norr till söder i Sverige under hela oktober. Projektet har fått namnet Pilgrim500.
Göran Tingström, prästen som går sina egna vägar, berättade om sitt projekt på Mundekullafestivalen som pågick 10-13 augusti.

 

– Kanske får vi ihop 95 nya teser. Undra var vi i så fall ska spika upp dem? Kanske på nätet? säger han.

 

Göran Tingström välkomnar alla intresserade att delta i projektet. På varje plats blir det konserter, och möten med tid för samtal. Allt kommer att presenteras fortlöpande på sociala medier.

 

– Luther reformerade kyrkan eftersom han tyckte den hade stagnerat. Han ville att vanligt folk skulle få äga och själva utforska sin andlighet, nu vill vi göra detsamma.

 

Göran Tingström är präst men driver numera egna projekt och har konsultverksamhet. Han blev ett känt ansikte får många då han var med i SVT: programserie Gift vid första ögonkastet.

Mundekullafestivalen bjöd på ett otroligt brett program. Där fanns stå-upparen Peter Wahlbeck, poeten Bob Hansson, iranske musikern Shervin Boloorian som inspireras av sufismen, Elin Teilus med sin jojk, djembespelaren Lennart Hallström, Gunnel Mauritzson som undervisar i sång vid folkmusikinstitutionen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, sångaren Dan Reed från USA, duon Sacred Earth från Australien och många andra. Det fanns ett program från tidig morgon med yoga och meditation till nattkonserter och dans. På dagarna avlöste olika workshops varandra. Många hade barn med sig och de kunde bland annat välja mellan cirkusworkshop, barnteater och målning.

Samtliga foton i detta inlägg av Katarina Sandström. Se fler bilder på webben.

Gösta Tingström

Poeten Bob Hansson tog med publiken på hisnande rolig berättarfärd.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Leave a Reply